zondag 21 juli 2024

Willems Winderige Weiland 2024

Zoals andere jaren wordt kamp Brabant in Hooglanderveen opgebouwd op donderdag en schuif ik m’n bed op vrijdag de slaapzaal in. Dit jaar een spik splinter nieuwe slaapzaal die na 1 nacht al uit elkaar begon te vallen, de klittenbandjes die de zijkant aan de palen moest vasthouden was al van het zeil gescheurd. Het showmodel in de winkel zag er degelijker uit en ze hadden de doos pas op het terrein opengemaakt om erachter te komen ‘hela, dit is een heel andere tent dan het showmodel’ …

Het veld begint al aardig wat te lijken, nog wel/niet/toch wat banners in de tent wat aankleding her en der en de tattoo artists zijn druk bezig met hun kunstwerk bij de entree, het thema dit jaar is steampunk dus hun kunstwerk wordt iets met koe in die stijl.

We zijn dit jaar met 5 voor de straat en de parking, dat geeft net even wat meer lucht dan met 4, maar eigenlijk nog steeds wat man te weinig dus een uurtje over op het Festival rondhangen zal er weer niet bij zijn. Yvonne gaat deze avond op tijd naar bed en ik maak het ook niet laat, lig er net in als de hele bups komt borrelen. Zal ik er nog even terug uit gaan .. neeeeh toch maar niet.

Toen stond ie nog

Volgende ochtend maar even de blikjes en flesjes opgeruimd, lijkt erop dat het gezellig was. Nu de laatste voorbereidingen voor de start. Het waait vandaag flink en de hekken naast de ingang zijn er maar bij gaan liggen. Roland Hans en Ik hebben de boel overeind gezet en nu vasthouden tot er een oplossing is om ze beter vast te zetten. Uiteindelijk de bokken waar de hekken op aangeleverd zijn maar gebruikt om ze aan vast te snoeren. Als we daar klaar zijn begint het al op de parking dus hop op onze post, 2 man op de parking, 1 man + 1 vrouw op de kruising en ik doe het hek wel. Ik heb een soort bandana geknoopt om de wind uit m’n oren te houden want die waait alleen maar harder nu. Ab en Miranda zijn ook weer van de partij om met het pendelbusje van en naar het station te rijden, en de parkeerplaats en fietsenstalling stromen langzaam vol. De wind blijft ook aanhouden en we zien in de verte de slaapzaal indeuken, da’s niet goe … Even later zien we mensen onze slaapzaal terug overeind zetten maar even later stort de hele zijkant in. Hans en Stefan gaan toch maar even kijken en kort daarna zien we dat onze bedden en tassen naar de andere tent verhuisd worden. De slaapzaal is ‘Einde oefening’ het zeil word naar de andere tent verplaatst en de geknakte stokken worden een tijdje later met de Gator afgevoerd. Ik zeg nog dat wordt vannacht in die blauwe tent slapen … Natuurlijk gaat kort daarna de wind wat liggen. We kunnen wel rustig gaan eten maar er is geen tijd voor een rondje veld, even vlug kijken of Carl in z’n biertentje staat (nee helaas) en terug naar voren. Van de voetbalwedstrijd op groot scherm krijgen we weinig mee aan de straat, zelfs het gejuich niet want de band op het hoofdpodium blaast overal overheen. Wie wil kijken moet het dus met het telefoonschermpje doen. 

Ontbijt
Nog even relaxen
Begin van het eind
Einde slaapzal
Onze werkplek
Lekker druk

Einde festivaldag, 24:00 muziek uit, en vrijwel meteen start de uitstroom. Natuurlijk moet net dan licht en geluid met 2 vrachtwagens sterk over het pad waar het publiek loopt naar back stage om te beginnen met afbreken (handig!) Alles verloopt soepel, een fietser in de sloot maar verder niks aan de hand en in record tempo is de parking leeg en kunnen we het loslaten.

Kunstwerk by night

Even een snack gehaald (Carl staat weer in de frituur) en een IPA van de tap in Carls biertentje (waar iedereen is neergestreken) en dan toch maar eens kijken hoe we onze bedden neer gaan zetten. Een van de zijwanden van de gesneuvelde tent kan nog gebruikt worden om de andere tent dicht te maken, terraskachel aan de kant en dan wat puzzelen maar het past, we hebben de blauwe tent niet nodig. Achteraf toch maar goed ook want die is zeker voor de helft open dus dat was tochtig geweest. 

Snack time!
Terwijl wij aan de borrel gaan worden de podia afgebroken

Volgende ochtend Brabant opruimen, het deel van de tent waar niks meer mee kan is door Mark meegenomen naar de container want die ging toch die kant uit. De rest ging super snel, tsja wat wil je met 1 tent minder op te ruimen. Rondje afscheid nemen en dan op huis aan.


Alternatieve slaapzaal

Daar gaat het wrak

Nog wat foto's van het weinige wat ik van het festival heb gezien ...






Jukebox (van binnen)
Selfie
Jukebox (buitenkant)