zaterdag 2 december 2023

Weekend cote d'opale met fotoclub Digipelt

 

Tot nu toe hadden we wel al zo nu en dan een avond of een dag uitstap met de fotoclub maar nu een keer iets verder weg en dan een heel weekend. Kris en Jean hebben samen de organisatie op zich genomen en een leuk weekendje Cote d’Opale georganiseerd. Er waren verschillende fotografisch interessante plekjes uitgezocht in de buurt van het hotel waar we zouden overnachten en een indeling van auto’s en gedeelde kamers. Ik reed samen met Antoinette met Kris en zijn vrouw Christel en er reden nog 3 auto’s die kant uit. Elke auto reed op eigen tempo naar Wissant en daar troffen we elkaar even voor ieder zijn weg ging voor een eerste ronde foto’s maken in het reeds minder wordende weer. Auto Kris reed naar het noorden van Wisent, naar Plage de Strouanne en daar zijn we even uitgewaaid op het strand met zicht op le petit blanc nez, in de regen inmiddels maar de eerste foto’s zijn gemaakt.

 
 
 

Daarna zijn we richting hotel vertrokken, daar hadden we om 15:00 afgesproken om in te checken. Onderweg kwamen al berichtjes binnen van anderen die ook op weg naar het Hotel gingen. Na het inchecken en opfrissen zijn we in de bar neergestreken en daar hebben we de rest van de middag gezeten, buiten was het bar en boos dus niemand had veel trek om nog naar buiten te gaan.

De volgende dag zag het er een stuk beter uit, we zijn bijna allemaal naar Fort Vauban (ook wel Fort d'Ambleteuse) gereden, alleen Peter en Rinus hebben hun eigen plan getrokken, maar dat mocht ook he. Ik heb een tijdje staan rommelen met de bigstopper aan de land kant van het fort terwijl de anderen over de rotsen geschuifeld zijn voor het zicht vanaf de zeezijde. Toen mijn plaatje naar wens was ben ik ook die kant op gewandeld. De rotsen zijn goed glibberig, bij hoog water heb je hier natte voeten, maar nu bij eb ligt het ‘droog’ maar glibberig. Daarna naar het strand met de kiezels en rotsen, enkelen zijn te voet langs de kust gelopen, de rest met de auto naar de volgende parking. Wehebben foto’s gemaakt en even gewacht tot iedereen er weer was voor we naar de volgende site vertrokken. We wilden een kijkje gaan nemen bij het wrak van de Lord Grey. Het laagwater was net niet laag genoeg dat het wrak droog zou liggen. Victor eigenwijs met z’n laarzen tot vlak bij gekomen maar moest toch al snel terug om niet te natte voeten te krijgen. Het beste plaatje van het wrak is gemaakt door Kris met de drone: het is toch echt een scheepswrak! Kon je van waar wij stonden niet heel goed zien. We zijn nog een hapje gaan eten in Wissant om daarna bij de paaltjes op het strand aldaar nog een tijdje foto’s te maken. Het zag er niet naar uit dat er nog een mooie zonsondergang zou komen. Hoewel het de hele dag prima weer is geweest lag een zware band bewolking aan de horizon die langzaam onze kant op kwam. Toen het tij te hoog kwam om nog langer bij de paaltjes rond te hangen zijn we richting huis vertrokken.


 


 

Groepsfoto bij het wrak (credits: Kris Swinnen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten