vrijdag 20 augustus 2021

Workshop Roofvogels

Via heelhollandfotografeerd had ik me ingeschreven voor de workshop roofvogels op 30 juli 2021 in Dinteloord. Zeer de moeite waard kan ik wel zeggen. Na een welkomstrondje met koffie of thee en wat lekkers een korte instructie en dan op naar de vogels. De crew van roofvogels en uilen had een aantal van hun vogels meegebracht en met een aantal daarvan zou vandaag speciaal voor ons gevlogen worden. Eerst even wat portretjes, modellen: Eros (witwang dwergooruil), Hera (sakervalk) en Ziggy (Europese oehoe) en dan de modellen die ook voor ons gaan vliegen: Nelson (Afrikaanse oehoe), Shiva (kerkuil), Rikki (roodrugbuizerd) en Choco (Chili arend) Maar eerst moeten we even een bui uitzitten in de schuur (het weer werkt niet helemaal optimaal mee) Cursusleider Mischa maakt van de situatie gebruik om nog wat uit te leggen over nabewerking van foto's. 


Daarna gaan we dan echt aan de slag. Eerst met hele snelle stuitertijden om er een beetje in te komen, daarna met langere sluitertijd en pannen. Het is te doen in een perenboomgaard dus we zijn gewaarschuwd dat we waarschijnlijk ook veel foto's van peren gaan hebben, en dat klopt. Het is verdomd lastig de vogels in het vizier te houden. Ze hebben ook allemaal hun eigen manier van vliegen, de een vliegt met een bocht omhoog, de ander juist laag over de grond. We krijgen mogelijkheden genoeg om toch zeker met een aantal geslaagde foto's naar huis te kunnen. Rikki is het na een aantal vluchten zat en gaat in een boom verderop zitten. Na een tijdje roepen en zwaaien komt ie toch terug en besluit handler Sjobbe dat Rikki klaar is voor vandaag. Met Choco worden nog een paar rondjes gedaan speciaal over de hoofden van de cursisten. Mischa heeft hier nog wat leuke slo-mo filmpjes van geschoten die hij ons zal doorsturen.

Als afsluiter kunne we nog 3 jonge konijnuiltjes op de foto zetten. Het hondje wat er ook bij is wil met de uiltjes spelen en een van hen is daar niet zo van gediend en zet het op een blazen en zet heel stoer al z'n veren op, de andere 2 laten het maar doen. Na afloop nog een beetje napraten met een drankje dan dan naar huis om te zien wat we gepresteerd hebben. We mogen ieder 5 foto's naar Mischa sturen om op de website te zetten en volgens mij is het iedereen wel een geslaagde dag geweest met mooie resultaten. Hier de link naar de site  




 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten